Huisstijl ontwerp

Heb je een nieuw bedrijf opgericht of is de bestaande huisstijl verouderd? Dan kun je overwegen om een (nieuwe) huisstijl te laten ontwerpen.

Een huisstijl is een visuele presentatie van de identiteit van een onderneming. Dit kan zijn: een logo, visitekaartjes, briefpapier, posters, flyers, brochures of website. Een huisstijl zorgt voor een herkenbare, consistente en onderscheidende identiteit. Het communiceert precies dat wat je als onderneming wilt uitstralen.

Webdesign en programmering

Een website ontwerp is meestal onderdeel van een huisstijl ontwerp en ik bied ze samen als één pakket aan. Redesign van een huisstijl of een update van het webdesign is ook mogelijk. De websites worden tevens door mij gebouwd. Voor technisch uitgebreidere websites werk ik samen met een programmeur.

Het is slim om een website te bouwen waarbij je zelf gemakkelijk de inhoud kunt updaten. Hiervoor heb je een contentmanagementsystem (CMS) nodig. Ik maak veelal gebruik van het open CMS WordPress. Bekijk hier een aantal websites en huisstijlen die ik gemaakt heb in WordPress:

Wat zijn de voordelen van WordPress

  • Het openCMS is gratis en future-proof (responsive).
  • Je kunt zelf nieuwe hoofdstukken, teksten, nieuwsberichten, afbeeldingen, muziek of video’s toevoegen.
  • De backend interface ziet er erg overzichtelijk uit en is begrijpbaar voor iedereen.
  • Het is zeer geschikt voor zoekmachineoptimalisatie (SEO).
  • De basis is simpel en kan naar wens uitgebreid worden met extra mogelijkheden zoals tweetaligheid, formulieren, nieuws, social media feeds, etc.
  • Je krijgt een handleiding, zodat je zelf makkelijk aan de slag kan gaan met het vullen/updaten van de website.