Duurzame keuzes maken het verschil

Tips & suggesties

Van milieuvriendelijk papier tot groene webhosting. Van inktbesparende lettertypes tot alternatieve communicatiemiddelen. Ik help je graag bij het maken van duurzame designkeuzes.

Lees meer over duurzaam papier, webhosting, drukwerk en een ontwerp case.
Bekijk hieronder welke acties ik zelf onderneem om duurzaam ondernemen in de praktijk te brengen.

Zakenrekening bij duurzame bank

MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) begint natuurlijk met het openen van een duurzame zakenrekening en spaarrekening.
De visie van Triodosbank
De visie van ASN bank

Reizen met fiets en OV, weinig met auto

Voor ritten onder de 15 km pak ik regelmatig de fiets. Voor lange afstanden reis ik met het OV. Met de auto rij ik ongeveer 1000 km per jaar. Ik overweeg om te gaan autodelen / huren.
Milieuimpact fiets, ov en auto

Thuiswerken en flexwerken

Ik werk thuis, op flexwerkplekken of op het Act Impact kantoor. Dit scheelt in huur- en reiskosten en kan hierdoor een voordeliger uurtarief bieden aan klanten.
Voordelen thuiswerken

Duurzaam drukken bij reguliere drukker

Ik heb goede ervaringen met een kleine drukker uit Amsterdam. Ideaal voor digitaal drukwerk in kleine oplages. Ze hebben een ruime keuze gerecyclede papiersoorten. Ook geven ze korting aan NGO’s.
Meer over We Love Recycled

Duurzaam drukken bij internetdrukker

Reclameland heeft gerecycled papier in hun aanbod. Efficiëntie en standaardisering zorgt voor minder snijafval. Ik vermijd laminaat of lak (plastic) en kies voor standaard levering ipv spoedlevering.
Duurzaam papier bij Reclameland

Gedragsverandering

Om mensen positief te beïnvloeden met visuele communicatie is kennis over gedragsverandering belangrijk. Waarom lijken mensen apathisch te zijn over klimaatverandering? Ik ontwikkel creatieve concepten om dit gedrag te doorbreken.
Meer over klimaatpsychologie

Communicatie over klimaatverandering en duurzaamheid

Welke strategie past bij welke doelgroep wanneer je communiceert over klimaatverandering en duurzaamheid? Welke waarden spreek je aan en welke tone of voice gebruik je? Focus je op het probleem of de oplossing? Ik doe hier onderzoek naar en adviseer mijn klanten hierover gedurende het ontwerpproces.
Meer over communicatie over klimaatverandering

Energieneutraal werken en wonen

Act Impact heeft plannen om het kantoor te verhuizen naar UCo, een werkcommunity van 150 ambitieuze duurzame ondernemers in een energieneutraal pand. Ook ga ik verhuizen naar een huis zonder gas en met zonnepanelen.
Meer over UCo
Hoe maak je je huis energieneutraal

CO2 uitstoot verminderen d.m.v. Klimaatgesprekken

Met het Act Impact team heb ik een (maatwerk) workshopreeks gevolgd over klimaatvriendelijker leven. In het werkboek staan 175 acties in om te komen tot een leefstijl van 1-2 ton CO2 uitstoot per jaar (doel Klimaatakkoord 2030). In 2016 was mijn uitstoot 9.7 ton CO2 (Nederlandse gemiddelde is 23 ton).
Meer over klimaatgesprekken
Download het werkboek

Duurzame webhosting

Ik host deze website en die van mijn klanten bij Greenhost. Dit innovatieve bedrijf staat voor een vrij een duurzaam internet. Hun servers zijn energiezuinig en ze bieden gratis TLS aan die de communicatie tussen computer beveiligen.
Meer over de visie van Greenhost

Aankopen en investeringen

Met geld kun je de wereld veranderen. Ik koop bewust: van een fotoachtergrondrol van FSC papier tot winddelen om de energierekening te verlagen. Ik bel leveranciers en specialisten en vraag naar duurzame opties en struin internet af voor de nieuwste ontwikkelingen.
Meer over duurzaam investeren

Biologische en vegetarische lunches

Een vegetarische, biologische lunch met lokale producten en weinig zuivel zorgen voor vele tonnen minder C02 uitstoot per jaar.
Impact vlees op het klimaat