Over GraphicAlert 2017-06-01T16:38:55+00:00

Over GraphicAlert

GraphicAlert is een grafisch ontwerp en fotografie studio, opgericht door Chantal Bekker. Ik maak huisstijlen, websites, boeken, posters, fotoreportages en portretten. Gedurende het gehele ontwerpproces worden duurzame keuzes gemaakt.

Na mijn opleiding Grafisch Ontwerpen aan de ArtEZ Kunstacademie Arnhem en Fotografie aan de Fotoacademie Amsterdam, ben ik begonnen als zelfstandig ondernemer.

Ik heb mij gespecialiseerd in twee verschillende disciplines, grafisch ontwerpen en fotografie. Mijn conceptmatig denken als grafisch ontwerper en mijn analytisch kijken als fotograaf versterken elkaar in het creatieve werkproces. Ik probeer deze synergie in te zetten om te komen tot grafisch ontwerpen en fotoseries die zich kenmerken door hun beeldende eenvoud en heldere boodschap.

GraphicAlert beschikt over een professioneel netwerk van programmeurs, ontwerpers, tekstschrijvers en milieuvriendelijke drukkerijen en papierleveranciers. Sinds 2015 werk ik samen met vier ontwerpers in het collectief Act Impact.

Duurzame projecten

Als grafisch ontwerper en fotograaf ontwikkel ik projecten, waarmee ik mensen bewust wil maken op actuele maatschappelijke problemen en uitdagingen. Thema’s in mijn werk zijn onder andere:

  • klimaatverandering en de gevolgen daarvan voor de mens;
  • het belang van een snelle transitie naar een duurzame en ethische globalisering;
  • de macht van het kapitalisme en de invloed ervan op de samenleving.

Met het woord ‘alert’ wil ik aangeven dat ik alert ben op actuele maatschappelijke ontwikkelingen. Daarnaast wil ik met mijn werk mensen alert maken op deze maatschappelijke problemen en uitdagingen, door mijn eigen, veelal kritische visie hierop te laten zien. Mijn doel is om met mijn werk mensen te inspireren om bewuster en duurzamer te leven.

Het overkoepelende gedachtegoed dat ik mensen graag wil meegeven is:
‘Wees alert en plaats de dagelijkse keuzes van je leven in een grotere context’, oftewel: ‘Think global, act local!’